top of page
Marina

Båtkurser för fritidsskeppare

IMG_0286.JPG

Bli en tryggare båtförare genom att öva manövrering, navigering och tilläggning med mig. Utöver anpassade privatlektioner kan du också boka in din scoutkår, ditt kompisgäng eller dina kollegor på förarintygskurs, båtpraktik eller kustskepparkurs med mig.

Manövrera och lägga till

Bli en tryggare båtförare genom att öva på utmanande situationer utifrån din nivå. Det kan handla om att manövrera, navigera och lägga till – med din egen båt eller min. 

Hör av dig till mig så bokar vi in en tid

Förarintyg för båt

Det första steget till att bli en trygg båtförare är förarintyget. För att få förarintyg för båt, behöver du lära dig navigation och regler för hur du beter dig till sjöss. Är ni en grupp som vill gå förarintygskurs tillsammans, hör av er till mig.

 

Efter kursen skriver du ett prov hos en förhörsförrättare. Blir du godkänd får du ditt förarintyg.

Båtpraktik och intyg

Du kan komplettera ditt förarintyg med dagpraktik, där du till exempel övar på att styra efter kompass, hålla kurs i enslinje, navigera, förtöja och hantera man överbord. Efter praktiken kan du komplettera ditt förarintyg med intyg på båtpraktik. Hör av dig till mig för att boka båtpraktik.

Intyg för kustskeppare

För att få köra en båt som är 12 meter lång och 4 meter bred eller mer, behöver du kustskepparintyg. För att få kustskepparintyget behöver du först ha förarintyg och intyg på båtpraktik (dag).

Efter kursen skriver du ett prov hos en förhörsförrättare. Blir du godkänd får du ditt kustskepparintyg.

IMG_0383.JPG
bottom of page